тнпсл - פורום                                                 цкюбмюъ ярпюмхжю- דף הבית       

הערה של helga בנושא של רשימת פטריות מאכל: כפי שאתם רואים לפי האורך המרשים של הרשימה הזאת, מינים רבים של פטריות מוגדרים בספרות מקצועית כניתנים לאכילה בתנאים כאלה או אחרים. חלקם נאכלים רק בגיל צעיר, חלקם רק לאחר בישול מקדים ושפיכת המים וכדומה. וחוץ מזה, יש גם לא מעט מינים, שמוגדרים כניתנים למאכל, אבל: בעלי איכות תזונתית ירודה, בשר קשה, טעם או ריח לא נעים וכדומה.

המלצה שלי היא - תמנעו מליקוט ואכילה של הפטריות, שלא מומלצות לליקוט מסיבה כזו או אחרת. תלקטו למטרות מאכל רק פטריות, שמוגדרות כטובות למאכל. תקחו את המידע על מיני הפטריות, שניתנים אך לא מומלצים למאכל, לא כעידוד לאכילתם, אלא כחומר קריאה אינפורמטיבי, אשר יאפשר לכם הכרות טובה יותר עם פטריות הארץ. לדעתי, ככל שבידינו יש יותר ידע, זה מצמצם את תחום החשש והאי-וודאות שבחיים, ומרחיב את תחום השליטה שבחיים.

המלצתי נוספת - למרות שלא כל הפטריות, שברשימה, כביכול מצריכות בישול מקדים ושפיכת המים הראשונים - תעשו זאת לכל הפטריות, שאתם מלקטים ביער. וכמובן שאין לאכול פטריות יער במצב טרי, כמו שאנחנו רגילים לאכול פטריות שמפיניון מהסופר. יער הוא לא סופר, והפטריות, שגדלות בו, חשופות לחרקים, חיידקים, עובש, חומרים מזיקים למיניהם, שהן סופגות מהסביבה. אני אישית נוהגת לבשל את כל פטריות המאכל, שאני מביאה מהיער. בדרך כלל אני מפרידה את מיני הפטריות, שחייבות בישול מקדים ויסודי(כמו, למשל, גושיות) ממינים אחרים, מבשלת אותן בנפרד ונותנת לבישול שלהן יותר זמן, מאשר לפטריות אחרות.

  רשימת המינים של פטריות מאכל

 

א __ ב __ ג __ ד__ ה __ ו __ ז__ ח __ ט__ י__ כ __ ל __ מ __ נ__ ס __ ע __ פ __ צ __ ק __ ר __ ש __ ת
 


 


א

אבקית מאפירה - טובה למאכל בגיל צעיר, כל עוד הבשר מוצק ולבן, יש לעבד ביום הליקוט. טובה לטיגון.
אבקית סגולה - טובה למאכל בגיל צעיר, כל עוד הבשר מוצק ולבן, יש לעבד ביום הליקוט. טובה לטיגון.  
אבקית רכה - טובה למאכל בגיל צעיר, כל עוד הבשר מוצק ולבן, יש לעבד ביום הליקוט. טובה לטיגון.  
אבנטית עטורה - נאכלת

אבנטית melanosperma -  נאכלת
אדומית מגן - נאכלת, אך אפשיר להתבלבל בינה לבין מינים רעילים של אדומיות
אדומית משיית - נאכלת, מצריכה בישול מקדים במשך 10-15 דקות
אוזנית הפלפלון - טובה למאכל
אוזנית הצדף - טובה למאכל, במיוחד בגיל צעיר, אחר-כך הרגל הופכת קשה מדי. 
אוזנית (הראה) - נאכלת בגיל צעיר, מתורבתת, אך בעלת איכות נמוכה יחסית למיני אזנית אחרים
אוזנית כלך - טובה מאוד למאכל, מתורבתת במספר ארצות
אוזנית ערבתית - טובה למאכל
אוזנית קרנית - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 12-15 דקות

אוזנית  (לימונית-כובע)  - נאכלת, מתורבתת
אורניה מצויה - טובה למאכל, מתאימה לבישול, טיגון, החמצה וכבישה. פחות מתאימה לייבוש.  
אזנונית יהודה - טובה למאכל, לבישול וטיגון, תורבתה לשם גידול תעשייתי
אחלמית עכורה/מלוכלכת - נאכלת אך מצריכה בישול מקדים למשך 15 דקות, יש לשפוך את המים
אחלמית ערומה/סגולה - נאכלת אך מצריכה בישול מקדים למשך 15 דקות, יש לשפוך את המים

אחלמית "מנוקדת" - נאכלת

"אלתית אינוולי" - נאכלת לאחר בישול מקדים  
אלתית "אפורה" - נאכלת לאחר בישול מקדים, בעלת איכות ירודה. -

"אלתית אשכול" - אחת האלתיות הטובות למאכל והטעימות ביותר.

אלתית מתולתלת/אלתית האקליפטוס -ניתנת למאכל בגיל צעיר לאחר בישול מקדים.
אלתית כרבולת - ניתנת לאכילה אך במקורות מסויימים מצויינת כי לא טובה למאכל בגלל טעמה המריר

"אלתית צינורית" - נאכלת לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות, בעלת איכות ירודה, לא טעימה.

אמנית אפרפרה - נאכלת
אמנית ארגמן - ניתנת למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות - יש לשפוך את המים
אמנית ביצתית - טובה למאכל, אך כדאי להימנע מאכילתה מחשש טעות בהגדרתה, בשל דמיונה לאמנית האביב
אמנית מקושטת - טובה למאכל

אמנית נרתיק - טובה למאכל

"אנדופטיכום פקועתי" - נאכלת בגיל צעיר, כל עוד הבשר לבן

אסימונית אלון /יערית - נאכלת
אסימונית אפורה  - נאכלת

אסימונית חמאה - נאכלת
 


ב


בצקת הבלוטות - לפי מקורות מסוימים ניתנת למאכל, אך לא איכותית ולא מומלצת לליקוט
בצקת הגרעין - סביר, שהפטריה נאכלת , אך לא איכותית ולא מומלצת לליקוט
 


ג

גביעונית נאכלת - טובה ביותר למאכל  
גביעית שחרחרה - ניתנת אך לא מומלצת למאכל, לאחר בישול ממושך, בעלת איכות ירודה
גושית "אדומת-כובע "-  טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים) אסורה ומסוכנת ביחד עם אלכוהול!

גושית אדומת-רגל - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)
גושית הזאב - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)
גושית הפס הוורוד - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)
גושית השטן - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)
גושית מצויצת - טובה למאכל
גושית מעורקת - טובה למאכל, אבל סופגת מים ומקבלת טעם מימי במקצת. מומלץ ליבש קל לפני הבישול. טובה למרק או לחמיצה
גושית נאכלת - טובה מאוד למאכל
גושית עמומה - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים) אסורה ומסוכנת ביחד עם אלכוהול!
גושית צהבהבה - טובה מאוד למאכל  
גושית קלטי -  טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)
גושית ריכרט -  משוערת כטובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)
גושית "ריחנית "-  טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)
גושית ססגונית -  טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)   
גושית המלך -  טובה למאכל אך לעתים תכופות מוצאים בה תולעים  
גושית ארגמנית-  משוערת כטובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים)   
גירודון lividus נאכלת בגיל צעיר, בעלת איכות ירודה
גמישנית מנומרת - נאכלת, אך מצריכה בישול מקדים ולא מומלצת לליקוט, כיוון שלא טעימה ובשרה קשה וגלדני
גמישנית צדף - נאכלת בגיל צעיר

גמצוץ "גבוה" - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 15-20 דקות 
גמצוץ חרוטי - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 15-20 דקות
גמצוץ נאכל - טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 15-20 דקות

ד


דורנית גלדנית - טובה למאכל בגיל צעיר, כל עוד הבשר מוצק ולבן
דיואית מנצנצת - נאכלת בגיל צעיר, כל עוד שהדפים לבנים, לאחר בישול מקדים למשך כ-5 דקות. הפטריה מגיעה להבשלה מהר מאוד, הדפים משחירים תוך שעות ספורות. מצריכה עיבוד ביום הליקוט כמו כל הפטריות מהסוג הזה. מומלץ ללקט כובעים בלבד, הם פחות שבריריים וטעימים יותר.

דיואית מצויצת - טובה למאכל בצעירותה, כל עוד שהדפים בהירים. מצריכה עיבוד (בישול או הקפאה) ביום הליקוט כמו כל הפטריות מהסוג הזה, ובישול מקדים במשך 10-15 דקות
דיואית משחירה - טובה למאכל בגיל צעיר, כל עוד שצבע הדפים לבן. מצריכה עיבוד ביום הליקוט. רעילה ביחד עם אלכוהול!

דפונית "אפורה"/fumosum - נאכלת  
דפונית מאוגדת - נאכלת
דפונית עבת-דפים - נאכלת
דפונית  connatum - נאכלת, אך באיכות ירודה, יש דעות שלא טובה למאכל, כי מכילה חומר מוסכרין.  
דפונית loricatum -  נאכלת
דרדסית רכה - נאכלת, אך בעלת איכות נמוכה. מצריכה בישול מקדים במשך כ-10 דקות


ה

הדורית קשקשית - נאכלת בגיל צעיר לאחר בישול מקדים במשך 10-15 דקות, אך לא מומלצת לליקוט ובעלת איכות ירודה.
הינומה רירית - נאכלת, באיכות בינונית, מצריכה בישול מקדים במשך כ-15 דקות
הינומה תכולה - נאכלת, באיכות בינונית, מצריכה בישול מקדים במשך כ-15 דקות

"היסטרנגיום גלדני" - נאכלת בגיל צעיר


ז

ח

 

"חממיצס כרמלי"- הפטריה נדירה מאוד ולא מומלצת לליקוט  

"חממיצס fracidus" - הפטריה נדירה מאוד ולא מומלצת לליקוט

חממיצס " fracidus var. pseudocastaneus "  - הפטריה נדירה מאוד ולא מומלצת לליקוט

חרוטית עדינה - אצל בנימיני מצויינת כנאכלת, אבל הפטריה קטנה ושבירה מדי, ללא איכות תזונתית משמעותית
חריפית בשרנית - נאכלת לאחר בישול מקדים
חריפית דהה - נאכלת
חריפית חרבה - נאכלת
חריפית יבשה - נאכלת, טובה לכבישה
חריפית ירקרקה - טובה למאכל, לאחר בישול למשך 15 דקות להעלמת המרירות, טובה לכבישה.
חריפית כרמלית - נאכלת לאחר בישול מקדים
חריפית מחוטבת - נאכלת לאחר בישול, מתאימה בעיקר לכבישה, בעלת איכות תזונתית נמוכה
חריפית  alutacea -  נאכלת
חרירית ערמונית - נאכלת
חרירית מכחילה - נאכלת
י

ישעורית אדמתית/אפורה - נאכלת
ישעורית "הצפצפות" - נאכלת
ישעורית ירוקה - נאכלת
ישעורית מנומרת/ממוגפת - נאכלת
ישעורית מרה\חצויה - ניתנת לכבישה לאחר השריה ממושכת במים, במצב טרי טעמה מר
ישעורית סדוקה - הפטריה נאכלת לאחר בישול (נא לשפוך את המים), טובה לטיגון, חמיצה, כבישה. בתהליך החמיצה מקבלת צבע צהבהב-ירקרק
ישעורית "ענקית" - נאכלת אך לא מומלצת לליקוט כיוון שהיא נדירה

ישעורית "שחורת-קשקשים" -  ראויה למאכל לאחר בישול מקדים
ישעורית "מאדימה" - נאכלת  

 

כ

כדורית גמלונית - טובה למאכל בגיל צעיר, כל עוד הבשר מוצק ולבן
כדורנית זעירה -  ניתנת למאכל בגיל צעיר, אך בגלל הגודל הקטן אין לה ערך תזונתי מיוחד
כדורנית מאפירה - טובה למאכל בגיל צעיר, כל עוד הבשר מוצק ולבן
כמהין asa - הפטריה נדירה וטעימה 

כמהין nitidum - טובה למאכל
כמהת הארנים - טובה למאכל  
כמהה אפריקנית - טובה למאכל
כמהת שמשון - טובה למאכל  

כמהת claveryi - טובה למאכל,  נחשבת לטעימה יותר מאשר בת-מינה כמהת שמשון
כמוהה לבנה -  טובה למאכל  
 

ל

לבדית אדמדמת - טובה למאכל  
לבדית ורודה-לבנונית -  טובה למאכל    
לבדית זהובת-בשר -  טובה למאכל  
לבדית סילבר -  טובה למאכל  
לבדית פלומתית -  טובה למאכל  

לבקנית "ארוכת-שורש" - נאכלת
לבקנית גירית - נאכלת
לבקנית האגוזים/מטרינית אגוזים -נאכלת

לבקנית "ורודת-דפים" - נאכלת

להבית צמירת-רגל - נאכלת
לויקופאקסילוס paradoxus - נאכלת
לחלחת אחו - נאכלת
לחלחה חומה - נאכלת
לחלחה שחמחמה - Hyנאכלת
לחלחת שנהב - נאכלת


מ

מטרינית האגוזים/לבקנית האגוזים - נאכלת
מטרינית מגן - לא מומלצת לליקוט כיוון שאפשיר להתבלבל בינה לבין מטריניות רעילות, שדומות לה.

מטרינית צחורה -  לא מומלצת לליקוט כיוון שאפשיר להתבלבל בינה לבין מטריניות רעילות, שדומות לה.

מטרינית צמרית - לא מומלצת לליקוט כיוון שאפשיר להתבלבל בינה לבין מטריניות רעילות, שדומות לה
מיטרנית אוליברי - טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי  
מיטרנית ארגמן - טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי  
מיטרנית בולטת - טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי
מיטרנית הפטמה - טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי  
מיטרנית מתקלפת - טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי

מיטרנית מתקלפת מאדימה - טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי

מיטרנית "משוייכת "- טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי
מיטרנית ססגונית - טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי  

מיטרנית "פחומת-קשקשים" -  טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי
מיטרנית קונרדי - טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי

מיטרנית "קשקשית" -  טובה למאכל, אך בבשר הכובע בלבד. בשר הרגל קשה וסיבי

מרדעית "גמישה"- נאכלת לאחר בישול ממושך, אך לא מומלצת לליקוט, בעלת איכות ירודה
מרדעית חלולה - נאכלת לאחר בישול ממושך, אך לא מומלצת לליקוט, בעלת איכות ירודה

מרדעית מתולתלת/לבנה - נאכלת לאחר בישול ממושך, אך לא מומלצת לליקוט, בעלת איכות ירודה

מרדעית "לבנת-רגל "- נאכלת לאחר בישול ממושך, אך לא מומלצת לליקוט, בעלת איכות ירודה

מרדעית "אוכפית" - נאכלת לאחר בישול ממושך, אך לא מומלצת לליקוט, בעלת איכות ירודה
מרזבית ארוכת-רגל - ככל הנראה ניתנת לאכילה, אך כיוון שמאוד נדירה ובעלת איכות קולינרית ירודה, לא מומלצת למאכל
מרזבית חיגרת - נאכלת, אבל בשרה קשה יחסית
משפכנית אלתית - נאכלת אך לא טעימה כל-כך, מצריכה בישול מקדים למשך כ-15 דקות, מומלץ לקטוף במזג האוויר יבש ורק פטריות צעירות
משפכנית בשרנית - נאכלת
משפכנית גדולה - נאכלת
משפכנית חוורת - נאכלת

משפכנית כחלחלה - נאכלת
משפכנית קשקשית - נאכלת
משפכנית ריחנית - נאכלת לאחר בישול מקדים במשך כ-10 דקות, טובה לחמיצה
משפכנית ריחנית מנוונת - נאכלת לאחר בישול מקדים במשך כ-10 דקות, טובה לחמיצה

נ

נטופה דורית - במצב טרי לא טובה למאכל בגלל הטעמה החריף, אך יש דיווחים שלאחר יומיים של השריה במים היא מתאימה לכבישה.
נטופה ערבה -   טובה מאוד למאכל,  משמשת בעיקר לכבישה, אך טובה גם לטיגון. לא טובה לייבוש.
נטופה atlanticus - במצב טרי לא טובה למאכל. ראוי לכבישה אחרי השריה במים   
נטופה camphoratus- במצב טרי לא טובה למאכל. ראוי לכבישה אחרי השריה במים  
נטופה Mairei - במצב טרי לא טובה למאכל. ראוי לכבישה אחרי השריה במים  
 נטופה theiogatus/tabidus - במצב טרי לא טובה למאכל. ראוי לכבישה אחרי השריה במים  
נירנית קשתית - נאכלת, אך קטנה מדי ובעלת איכות ירודה
נקובית מצהיבה - נאכלת בגיל צעיר לאחר בישול במשך 30-45 דקות. יכולה לגרום לקיבה רכה.
נקבובנית חרפית - כובעים של גופי הרביה צעירים ניתנים למאכל אך חסרי טעם ודי קשים. הפטריה אינה מומלצת לליקוט
נקבובנית קשקשית - נאכלת בגיל צעיר לאחר בישול במשך 30דקות.  
נרתיקנית משי - נאכלת
נרתיקנית נאה דביקה - נאכלת


ס

ספלולית גבנונית - ניתנת לאכילה לאחר בישול למשך 15 דקות, בעלת איכות וערך תזונתי נמוכים
ספלונית אדומה - ניתנת לאכילה אחרי בישול של 15-20 דקות, בעלת איכות נמוכה
 


ע


פ

 

פזיזה גבנונית - ניתנת לאכילה לאחר בישול למשך 15 דקות, בעלת איכות וערך תזונתי נמוכים
פזיזה חומה - ניתנת לאכילה לאחר בישול למשך 15 דקות, בעלת איכות וערך תזונתי נמוכים  

 - "פזיזה "להביתניתנת לאכילה לאחר בישול למשך 15 דקות, בעלת איכות וערך תזונתי נמוכים  
פזיזה מצהיבה - ניתנת לאכילה לאחר בישול למשך 15 דקות, בעלת איכות וערך תזונתי נמוכים  
פזיזה סגולה - ניתנת לאכילה לאחר בישול למשך 15 דקות, בעלת איכות וערך תזונתי נמוכים  
פינית ורודה - נאכלת בגיל צעיר, בעוד הפטריה דמויית ביצה וחסרת-ריח. מתאימה לטיגון בשמן. יש להסיר את המעטה החיצוני לפני בישול הפטריה.

פינית מבאישה -  נאכלת בגיל צעיר, בעוד הפטריה דמויית ביצה וחסרת-ריח. מתאימה לטיגון בשמן. יש להסיר את המעטה החיצוני לפני בישול הפטריה.  
פקועה אדמדמה - נאכלת, אך ללא ערך תזונתי גבוה
פקועה ארגמנית - נאכלת, אבל בגלל גודלה הקטן אין לה ערך תזונתי משמעותי
פקועת ארנים -  נאכלת

פקועת ארנים f. חיוורת - נאכלת
פקועה בהטית -  נאכלת

פקועה ברזילית - טובה למאכל ובעלת איכויות מרפא

פקועת ברזדולה - נאכלת
פקועה גדולת-נבגים - נאכלת

פקועה דו-נבגית -  טובה מאוד למאכל
פקועה הדורה -  נאכלת
פקועה יערית - טובה מאוד למאכל, אך אינה מומלצת לאכילה בשל היותה רעילה לגבי אנשים אלרגיים.

פקועה כפולת-טבעת - נאכלת  

פקועה מבאישה - נאכלת   

פקועה מלבינה - נאכלת  
פקועה ממוגפת - נאכלת  
פקועה מצויה - טובה מאוד למאכל

פקועה מצויה צהבהבה - נאכלת  אך דומה לפקועה מצהיבה הרעילה
פקועת נבו - נאכלת

פקועה "נחושתית-חומה" - נאכלת

פקועה "נסדקת" - נאכלת, אך דומה למינים רעילים של פקועות מצהיבות

פקועה צמרית-רגל - נאכלת

פקועה פתיתית-רגל - נאכלת

פקועת קאפלי - נאכלת
פקועה קטנה - נאכלת
פקועה קיצית - נאכלת

פקועה קיצית צהבהבה - נאכלת

פקועת שדה - טובה מאוד למאכל  

פקועה עקומה  -  טובה למאכל, בגיל צעיר טעימה יותר

פקועה  gennadii/pequinii - נאכלת
פקועה padanus -  נאכלת
פקועה rolanii - נאכלת   
פקעית ורודה - נאכלת בגיל צעיר, כל עוד הבשר לבנבן  
פקעית מצהיבה - נאכלת בגיל צעיר כל עוד הבשר לבן. על-פי הדיווחים, לא טעימה
פרגודית נפוצה -  טובה למאכל בגיל צעיר, כל עוד הבשר מוצק ולבן

צ

"צלוחנית מעורקת"  ניתנת לאכילה לאחר בישול למשך 10-15 דקות, בעלת איכות וערך תזונתי נמוכים
צמרית רחבת דפים - נאכלת אך באיכות ירודה
צנומה שומית - רק הכובע נאכל ומשמש כתבלין למרקים ולרוטבים. לאחר בישול הריח הלא נעים נעלם.

ק


קופופילוס אחו/ לחלחת אחו נאכלת
קטיפנית אפורה - נאכלת
קטיפנית אפורת-רגל - נאכלת
קטיפנית גמדית - נאכלת
קטיפנית הדורה - נאכלת אך באיכות ירודה
קטיפנית מעורקת - נאכלת
קטיפנית רומלי/מצהיבה - נאכלת
"קלווריה צהבהבה" - נאכלת, אך ללא ערך תזונתי רב.

קליטופילוס שזיפים - נאכלת לאחר בישול במשך כרבע שעה
קמרונית אדמדמה - טובה למאכל. מומלץ ללקט גופי הרביה צעירים יותר. בתהליך הבישול וההחמצה צבע הפטריה הופך לסגלגל-ארגמני, שזה הסימן האופייני לה.
קמרונית דביקה - טובה למאכל. מומלץ ללקט גופי הרביה צעירים יותר.  
קערית נאה - נאכלת אחרי בישול במשך 10-15 דקות אחרי הבאה לרתיחה ושפיכת המים, בהם בושלה הפטריה  
קרישית זהובה - הפטריה ניתנת למאכל אך קשה לקטוף אותה בגלל הבשר הקרישי והמתפרק  בקלות
קרישית ציצנית - ניתנת לאכילה אך חסרת-טעם ובעלת ערך תזונתי נמוך, משמשת במרקים
קשקשנית פחומה גדולה - נחשבת לפטריה שלא טובה למאכל, אך התקבלו דיווחים, שלאחר השריה ממושכת במים ובישול מקדים היא ניתנת למאכל ולחמיצה.


 


ר


 

רודוציבה gemina/truncata - נאכלת



ש

שברירית חומה-אפרפרה - נאכלת
שברירית כהה - ניתנת למאכל אך ללא ערך תזונתי ממשי
שברירית צעיפית - נאכלת, אך שבירה מאוד
שורפית בשרית - נאכלת

שורפית בשרית ורדרדה - נאכלת 

שורפית סגולה - נאכלת
שחומית ברומה - נאכלת בגיל צעיר
שחרחרית אביקה - נאכלת
שחרחרית חוורת - נאכלת
שחרחרית חוורת- נאכלת
שחרחרית כפופה/הררית - נאכלת
שחרחרית מפוספסת - נאכלת
שחרחרית סיבית - נאכלת
שחרחרית צנועה - נאכלת
שחרחרית קצרת-רגל - נאכלת
שחרחרית שחרחרה - טובה למאכל

שיננית "אדמדמה" - ניתנת למאכל אחרי בישול של 10-15 דקות. רצוי לקטוף גופי הרבייה צעירים בלבד, בגלל מרירות וקשיחות הבשר של הפטריות הבשלות.
שיננית שטוחה - ניתנת למאכל אחרי בישול של 10-15 דקות. רצוי לקטוף גופי הרבייה צעירים בלבד, בגלל מרירות וקשיחות הבשר של הפטריות הבשלות.  
שרועית אפרכסית - נאכלת, אך בעלת איכות קולינרית ירודה, לא טעימה ולא מומלצת לליקוט.

 

 
 


 

тнпсл - פורום                                                  цкюбмюъ ярпюмхжю- דף הבית       

ъМДЕЙЯ пЕЙКЮЛЮ МЮ ъМДЕЙЯЕ оНЛНЫЭ яОПЪРЮРЭ
 
Хостинг от uCoz