К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Agaricus silvicolus/silvicola (Vitt.) Sacc. | Шампиньон перелесковый/тонкий/гладкий |
פקועה יערית |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Шляпка 5-12 см в диам, тонкомясистая,
сперва яйцевидная,
полукруглая, позже выпукло-распростертая, белая, грязно-белая,
кремово-белая, при прикосновении желтеет, голая или
шелковисто-волокнистая, в сухую погоду может растрескиваться на
чешуйки, с тонким подвернутым, позже
распростертым, волокнистым, иногда с остатками покрывала, краем.
Мякоть тонкая, белая, на изломе, главным образом, в
ножке, окрашивается в красновато-розовый цвет,
с запахом аниса или миндаля, вкус мягкий, но может быть и острым.
Споровый порошок черно-коричневый. Споры 5-7х4-5
мкм, яйцевидные, гладкие, коричневые.
Похож на ядовитый
Шампиньон желтеющий, обладающий неприятным аптечным запахом
и интенсивно желтеющий на изломе. |
הכובע דק, בתחילה ביצתי, כיפתי, לאחר מכן נפרש ונעשה קמור-שטוח, קוטרו 5-12 ס"מ, צבעו לבן, לבן-עכור, קרם-לבנבן, מצהיב בלחיצה ובשפשוף, פניו חלקים או סיביים-משיים, בתנאים יבשים לפעמים נסדקים לקשקשים, שוליו דקים, מקופלים ואחר-כך מתישרים, סיביים, לפעמים עם שרידי הצעיף. הרגל מרכזית, גלילית, ישרה או כפופה במקצת, מתרחבת דמויית אלה בקרבת הבסיס, עם הזמן הופכת לחלולה, גובהה 6-14 ס"מ, עוביה 1-2 ס"מ, צבעה לבן, חלקה העליון מפוספס לאורכה פספוס עדין ולפעמים בעל גוון אדמדם, חלקה התחתון, בקרבת הבסיס, מצהיב בשפשוף. פני הרגל חלקים או סיבים-משיים. הטבעת גבוהה, דקה, רחבה, תלויה, לבנה, חלקה התחתון מכוסה קשקשים חומים-בהירים. הבשר דק, לבן, בשר הרגל מאדים-מוריד בשבירה, ריחו כריח של אניס או שדקים, טעמו עדין או חריף. הדפים חפשיים, צפופים, די רחבים, בתחילה חיוורים, אחר-כך אדומים-בהירים ובסוף חומים-כהים, קצותיהם בהירים יותר. אבקת הנבגים בצבע חום-שחור. הנבגים ביצתיים, חלקים, חומים, גודלם 5-7 על 4-5 מיקרון הפטריה אינה שכיחה, גדלה בקבוצות קטנות על הקרקע בחורשות אורנים ואלונים בדצמבר-פברואר. דומה לפקועה מצהיבה הרעילה, אשר מצהיבה מאוד בחתך ובשבירה ובעלת ריח לא נעים כריח של פנול או דיו. טובה מאוד למאכל, אך אנשים מסויימים יכולים להיות רגישים לאכילתה. |
В описании использован материал из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" а также с сайта California Fungi | בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля וגם מהאתר California Fungi |