К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
(c) Elena | ||||
(c) layon10 |
(c) Elena |
Фотографии спор Млечника зонального - תמונות הנבגים של נטופה דורית
Шляпка 5-10 см в диаметре, мясистая,
воронковидная, вначале с подвернутым, затем прямым, слегка
волнистым, приподнятым, острым, гладким краем. Кожица в сырую погоду
клейкая, затем сухая. Голая, гладкая, светло-охристая,
кремовая, с тонкими охристыми зонами, исчезaющими
у зрелых плодовых тел.
Произрастает на почве в дубовых лесах в декабре-феврале.
Слева рыжик, справа - млечник зональный: |
הכובע בשרני, קמור בתחילה ושוליו מקופלים כלפי מטה, ההולך ונפרש עד שטוח או שקוע במקצת במרכזו דמוי משפך, ושוליו הדקים מתישרים או מתרוממים ונעשים גליים במקצת, קוטרו 5-10 ס"מ, פניו חלקים, לפעמים קמחיים, יבשים או ריריים במקצת בתנאי לחות, צבעו קרם, צהוב-עכור-בהיר, תפוז-אדמדם או תפוז כצבע משמש, ובמקביל לשולים עיגולים כהים יותר, שלעתים נעלמים בהבשלה. הדפים די צפופים, צרים, יושבים או גולשים במקצת, עם דפי-ביניים, צבעם לבנבן, קרם או צהבהב-חיור, צהוב-תפוז בתנאי לחות. הרגל מרכזית, גלילית, מוצקה, חלולה, יבשה, צרה במקצת בבסיסה, חלקה, גובהה 2-6 ס"מ, עוביה 1-2 ס"מ, צבעה כצבע הדפים, לבן או קרם, צהבהב, לפעמים מכוסה אבקה או כתמים שצבעה צהוב-תפוז. הבשר מוצק, קשה, לבנבן והופך צהבהב, הנוזל חלבי לבן ולא משתנה, טעמו של הבשר חריף, צורב, ללא ריח. אבקת הנבגים בצבע צהוב-עכור. הפטריה גדלה על הקרקע בחורשות אלונים בדצמבר-פברואר. במצב טרי לא טובה למאכל בגלל הטעמה החריף, אך יש דיווחים שלאחר יומיים של השריה במים היא מתאימה לכבישה. אפשיר להתבלבל בינה לבין פטרית מאכל טובה נטופה ערבה. נטופה דורית: - בהירה יותר, בצבע קרם או תפוז-חיוור - אין לה גוון ירקרק - לא הופכת ירקרקה בשבירה או בלחיצה - מפרישה נוזל לבנבן ולא כתום כמו נטופה ערבה (למרות שבתנאי יובש שני המינים כמעט ולא מפרישים נוזל) - טעמה חריף, לפעמים פשוט צורב, ולנטופה ערבה טעמה מריר לא חריף
|
||
Слева рыжик, справа - млечник зональный: |
משמאל - נטופה ערבה, מימין - נטופה דורית: |
||
В описании использован материал из книги Нисана Биньямини "Шляпочные грибы в Израиле" а также из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של ניסן בנימיני "פטריות הכובע בישראל" וגם מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля |