К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Agaricus сampestris | Шампиньон луговой | פקועה מצויה |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Шляпка 3-12(15) см в
диаметре, толстомясистая, вначале круглая, полукруглая, позже
выпукло-распростертая, белая, беловатая, беловато-розовая, иногда
светло- или желтовато-коричневатая, шелковисто-волокнистая, сухая,
в условиях сухости бывает в центре мелко-чешуйчатая, в особенности в
сухих условиях,также бывает покрыта хлопьевидным
налетом, желтеющим при надавливании. Пластинки свободные, тонкие, частые, сперва атем розоватые, затем ярко-розовые или серовато-розовые, позже желто-коричневые, шоколадно-коричневые, почти черные. Споровый порошок коричневатый.
Споры широкоовальные, гладкие, коричневые, 7-9*4-5
мкм |
הכובע שרני, עבה, בתחילה כיפתי, חצי-כדורי ולבסוף קמור-שטוח. קוטרו 3- 12(15) ס"מ, צבעו לבן, לבנבן או לבנבן-ורוד, חום-צהבהב או חום-בהיר, ולפעמים מרכזו מכוסה בקשקשים פתיתיים חומים או חומים-צהבהבים, לפעמים נסדק מהמרכז, במיוחד בתנאי יובש. הדפים צפופים, חפשיים, דקים, קצותיהם חלקים, צבעם בתחילה ורדרד, אחר-כך ורדרד-אפרפר או ורוד-עז, אפרפר-סגלגל. ההופך חום-צהבהב, חום-כהה, כמעט שחור עם גוון סגלגל. הרגל מרכזית, גלילית, זקופה, חלקה, סיבית, לבנה, לפעמים צרה בבסיסה, גובהה 2-8 ס"מ, עוביה 1-2(4) ס"מ, עם טבעת במרכזה. הטבעת לבנה, דקה ושבירה, קרומית, לעתים נעלמת. הבשר עדין, רך, צבעו לבן בחתך או בשבירה באזור הכובע הופך לאדמדם, ריחו פטרייתי נעים או כריח קל של שקדים, טעמו עדין וטוב. אבקת הנבגים חומה-כהה. הנבגים אליפסואידיים, רחבים, חלקים, חומים, גודלם 7-9*4-5 מיקרון פטריה שכיחה, גדלה על הקרקע בשדות וגינות, בנובמבר-מרס טובה מאוד למאכל, מתאימה לכל צורות הבישול והשימור הערה: שונה מפקועת שדה בהעדר של כתמים צהובים בחתך ובלחיצה. ובצורת הכובע - כיפתי, חצי-כדורי ולא מאורך - בגיל צעיר. שני המינים האלה טובים למאכל וטעימים. יש דמיון בין פקועה מצויה לבין פטריה רעילה עד מוות - אמנית המוות! באמנית המוות הדפים לבנים, אבקת הנבגים לבנה, ונרתיק מפותח היטב בבסיס הרגל. |
В описании использован материал из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" а также с сайта Шампиньон |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" וגם מהאתר Шампиньон |