К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Leucoagaricus leucothitus (Vitt.) S. Wasser/Lepiota naucina | Белошампиньон румянящийся/никчёмный |
לבקנית האגוזים/מטרינית האגוזים |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Шляпка 4-10 см в диам,
толстомясистая, полукруглая, позже выпукло-распростертая, с
небольшим бугорком, белая, грязно-белая, изредка в центре
серо-лиловая или грязно-желтая, при подсыхании иногда становится
красновато-коричневой, гладкая. Мякоть белая, на изломе не изменяется, с приятным запахом и вкусом. Пластинки свободные, тонкие, частые, белые, позже розоватые, при подсыхании темнеют.
Споровый
порошок белый или розоватый. Споры 7-9Х5-6 мкм, эллипсоидные, с
порой прорастания, гладкие, бесцветные. Однако имеет сходство с ядовитым Зеленопластинником свинцовошлаковым, от которого четко отличается цветом пластинок: У Белошампиньона румянящегося пластинки белые или розоватые при созревании. У Зеленопластинника они становятся из бледно-зеленых, сероватых зеленовато-оливковыми в подросших грибах. |
הכובע בשרני, בתחילה כיפתי, אחר-כך נפרש והופך לקמור-שטוח, בעל פיטם קטן, קוטרו 4-10 ס"מפני הכובע חלקים, צבעו לבן, לבן-עכור, מרכז הכובע לפעמים צהבהב-עכור או אפור-ורדרד, בהתיבשות לפעמים הופך לחום-אדמדם. הרגל מרכזית, גלילית, זקופה או כפופה, מתרחבת בקרבת בסיסה או בולבוסית במקצת, חלקה או סיבית, חלולה, לבנה. גובהה 4-8 ס"מ, עוביה 1-1,5 ס"מ. הטבעת גבוהה, צרה, דקה, לבנה, לעתים נתלשת ונעלמת. הבשר לבן, לא משתנה בחתך ובשבירה, טעמו וריחו טובים. הדפים חפשיים, דקים, צפופים, בתחילה לבנים, אחר-כך ורדרדים, בהתיבשות הופכים לכהים יותר. אבקת הנבגים לבנה או ורדרדה. הנבגים אליפסואידיים, חלקים, חסרי צבע, בעלי פתח נביטה, גודלם 7-9*5-6 מיקרון.
הפטריה גדלה על הקרקע בפארקים, גינות, בחצרות, במדשאות, בשטחים פתוחים ביערות, באוגוסט-ינואר.
הפטריה טובה למאכל אך לא מוכרת לקהל הרחב של המלקטים.
הפטריה גדלה יחד עם ירוקת-דפים קיצית, שדומה לה ושהיא רעילה. בגיל צעיר שתיהן דומות, אך מטרינית האגוזים שונה בצבע הדפים: למטרינית האגוזים דפים לבנים או ורדרדים במקצת בהבשלה. לירוקת-דפים קיצית הדפים שצבעם לבן בגיל צעיר, משתנים במשך הזמן לירוקים-זיתיים והופכים לחומים בהבשלה מלאה. |
В описании использован материал из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" | בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля |