К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Lepista nuda |
Рядовка фиолетовая |
אחלמית ערומה/סגולה |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
(c) roniz | (c) helga | (c) Grib_Hunter | (c) helga |
(c) helga | (c) helga | (c) Grishanya | (c) helga |
Шляпка 5-15 см в диаметре, толстомясистая, выпуклая, затем плоская или вдавленная в центре, иногда с широким низким бугорком, в основном в молодых грибах, сперва с завернутым вниз, потом распрямляющимся, в зрелых грибах иногда загибающимся кверху, волнистым краем, гладкая, буровато-или розовато-фиолетовая, с красноватым оттенком, часто темнее в центре, к зрелости выцветает до розовато-коричневатой. Ножка 4-10х1-2 см, центральная, цилиндрическая, иногда к основанию слегка расширяющаяся, выполненная, у шляпки с хлопьевидным налетом, внизу с фиолетово-бурым опушением, вначале ярко-фиолетовая, затем выцветающая, более светлая и буровато-розоватая. Мякоть слегка водянистая, плотная, светло-фиолетовая, буровато-розоватая, с мягким приятным вкусом и ароматным запахом, напоминающим парфумный. Пластинки слабо приросшие или почти свободные, широкие, частые, светло-фиолетовые.
Споровый порошок розовато-желтый. |
הכובע בשרני, חלק, תחילה כיפתי או קמור ונעשה שטוח, או שקוע במרכזו, בפטרייה צעירה לעיתים עם פיטם נמוך ורחב, שוליו גליים, מקופלים תחילה, עם הזמן לעיתים מורמים כלפי מעלה, קוטרו 5-15 ס"מ, צבעו סגול-כהה או סגול חום-בהיר בגוון אדמדם, לעתים כהה יותר במרכז, לפעמים מתבהר והופך חום-ורדרד. הדפים צפופים, נוגעים או חופשיים, רחבים, וצבעם סגול או סגלגל-חיוור. הרגל מרכזית, גלילית, אטומה, סיבית או פתיתית בחלקה העליון, לעיתים מתרחבת ושעירה מעט בבסיסה, גובהה 4-10 ס"מ, עובייה 1-2 ס,מ, צבעה כצבע הכובע, תחילה סגול עז, לאחר מכן מתבהיר, הופך חום-ורדרד. הבשר מימי במקצת, מוצק, צבעו סגול-חיוור, חום-ורדרד, ריחו ארומטי, מבושם וטעמו טוב. לאבקת הנבגים צבע צהבהב-ורוד-בהיר.
הפטריה שכיחה מאוד, גדלה בנפרד או בקבוצות על הקרקע בחורשות מחטניות ומעורבות, בנובמבר-פברואר.
הערה של helga: הפטריות גדלות בחורשות מעורבות, של אורנים וגם עצי עלים בודדים בעלי ענפים דקים וגמישים ועלים ארוכים ודקים, דומים לעלי עץ ערבה. (אלקס מאשדוד כותב שהעץ הזה נקרא Acacia saligna או שיטה מכחילה, שהובאה לישראל מאוסטרליה והתאקלמה כאן היטב). האחלמיות אוהבות לגדול סביב העצים האלה (וגם סביב אוקליפטוסים).
הפטריה טובה למאכל, אך לפני האכילה מצריכה בישול מקדים למשך 15-20 דקות. יש לשפוך את המים! |
В описании использован материал из книги Нисана Биньямини "Шляпочные грибы в Израиле" а также из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של ניסן בנימיני "פטריות הכובע בישראל" וגם מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |