К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Polyporus brumalis | Трутовик зимний | נקבובנית חרפית |
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
(c) helga |
(c) helga |
(c) Alex.Ashdod |
(c) Alex.Ashdod |
(c) Alex.Ashdod |
(c) Alex.Ashdod |
(c) Alex.Ashdod |
(c) Alex.Ashdod |
(c) sindi |
(c) Zorik |
(c) helga |
(c) helga |
Шляпка
1-8 см в диам, округлая, сперва выпуклая с подвернутым краем,
затем распростертая или вдавленная в центре, с выпрямленным или
волнистым тонким краем, покрыта короткими волосками, производит
впечатление зернистой, с возрастом голая, более или менее
шероховатая, иногда с плохо выраженными прижатыми чешуйками,
буроватая, серовато-коричневая, часто с желтоватым оттенком,
край сперва бахромчатый, затем становится голым Мякоть белая и становится желтоватой, упругая в шляпке, твердая и жесткая в ножке.
Споровый порошок белый или желтоватый. |
הכובע מעוגל, בתחילה קמור ושוליו מקופלים, אחר-כך נפרס ונעשה שטוח או שקוע במרכזו, ושוליו ישרים או גליים, דקים, קוטרו 1-8 ס"מ, פניו שעירים במקצת, נראים גרגיריים, עם הזמן נעשים חלקים או מחוספסים במקצת, לפעמים מכוסים קשקשים עדינים פחוסים, צבעו חום, חום-אפרפר, לעתים בגוון צהבהב, שוליו בתחילה סיביים ונעשים חלקים הרגל מרכזית או צדדית, גלילית, ישרה או עקומה, תפוחה במקצת בבסיסה, חלקה או לבדית, גובהה 1-5 ס"מ, עוביה 0,2-0,5 ס"מ, צבעה כצבע הכובע, חום-צהבהב, בבסיסה כהה יותר או צמרי-לבן שכבת הצינורות יושבת או גולשת לרגל, הנקבים מצולעים, צבען לבנבן או צהוב כקש, בהתיבשות נעשה חום-בהיר הבשר לבן ומצהיב עם הזמן, בשר הכובע צמיגי, בשר הרגל קשה אבקת הנבגים לבנה או צהבהבה הנבגים אליפסואידיים, דמויי כישור, חלקים, חסרי צבע, גודלם 5-7 על 2-3 מיקרון
הפטריות גדלות על גזעים, ענפים ושרידים רקובים של עצי עלים, בדצמבר-מרס
כובעים של גופי הרביה צעירים ניתנים למאכל אך חסרי טעם ודי קשים. הפטריה אינה מומלצת לליקוט |
В описании использован материал из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |