К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Coprinus comatus |
Навозник хохлатый/белый |
דיואית מצויצת |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
(c) Alex.Ashdod |
(c) Alex.Ashdod |
(c) Alex.Ashdod |
(c) Alex.Ashdod |
Фотографии спор Навозника хохлатого - תמונות הנבגים של דיאוית מצויצת
Шляпка 5-12 см в высоту, 2-6 см в ширину,
вначале узкояйцевидная, цилиндрическая, позже колокольчатая,
густочешуйчатая, с центральным бугорком, с отстающими
беловатыми или буроватыми чешуйками, белая, на бугорке
оливково-буроватая, по краю иногда без чешуек, полосатая,
фестончатая (с зубчатой каймой по краям) от остатков общего
покрывала.
Споры 12-14х7-8 мкм, яйцевидные, гладкие, с
порой прорастания, черные. |
הכובע בתחילה ביצתי-גלילי, פעמוני-מאורך, אחר-כך נפרש ונעשה פעמוני-רחב, עם פיטם במרכזו, קוטרו 2-6 ס"מ, וגובהו 5-12 ס"מ, צבעו תחילה לבן, חום או חום-זיתי במרכזו, ופני הכובע מכוסים בקשקשים מדובללים, לבנים או חומים-בהירים, השוליים לפעמים ללא קשקוש, הם מפוספסים ומשוננים - בעלי שרידים של הצעיף הכללי. הדפים חפשיים, צפופים ורחבים מאוד, בתחילה הם לבנים, לאחר-מכן הופכים לורודים, חומים ובסוף לשחורים. בהבשלה הדפים מתמוססים והופכים לנוזל שחור כדיו יחד עם הכובע. הרגל גלילית, מרכזית, זקופה, חלולה, דקה, לבנה, לעתים מתחבת בקרבת בסיסה, סיבית לאורכה, גובהה 6-15 ס"מ, עוביה 1-3 ס"מ. על פניה ישנה טבעת לבנה, דקה, צרה, אשר נעלמת לעיתים קרובות. הבשר דק, לבן,משחיר מהר, ריחו וטעמו טובים. אבקת הנבגים שחורה. הנבגים ביצתיים, אליפסואידיים, חלקים, שחורים, בעלי פתח נביטה, גודלם 12-14*7-8 מיקרון
הפטרייה גדלה בקבוצות באדמות דשנות, בקצות היער, השדות וגינות, בנובמבר-פברואר
טובה למאכל בצעירותה, כל עוד שהדפים בהירים. מצריכה עיבוד (בישול או הקפאה) ביום הליקוט כמו כל הפטריות של הסוג הזה, ובישול מקדים למשך 10-15 דקות. המידע על רעילותה ביחד עם אלכוהול הוכח כשגוי. |
В описании использован материал из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |