פטריות מאכל המוכרות פחות ופטריות הניתנות לאכילה
פטריות מאכל המוכרות פחות הן הפטריות הטובות או הניתנות למאכל אך לא נפוצות או לא ממש ידועות ופופולריות בקהל הרחב של מלקטי הפטריות. חלק מהמינים המוצגים כאן הם מינים בודדים מתוך סוגים של פטריות רעילות או לא אכילות לרוב. כמו, למשל, אמנית ביצתית מסוג האמניתות או מטרינית צמרית מסוג המטריניות, הנחשבות ברובן לפטריות רעילות ומסוכנות.
לכן לחובבי הפטריות המתחילים ולא מנוסים בזיהוי מדוייק של פטריות בר מומלץ לא לקחת סיכון ולא לקטוף פטריות כאלה, כי קיים סיכון רב להתבלבל בינן לבין המינים הרעילים ולא ראויים למאכל, הדומים להן. מינים רבים מתוך אלה המוצגים כאן מוגדרים במקורות כתובים כפטריות הניתנות למאכל. מהו, בעצם, ההבדל בין פטרייה הטובה למאכל לפטרייה הניתנת למאכל: |
הפטרייה
הניתנת למאכל אינה רעילה,
אך הינה בעלת תכונות מסוימות,
המורידות את האיכות התזונתית ו/או הקולינארית שלה
בהשוואה לפטריות מאכל טובות. כמו למשל, טעם מריר, ריח חזק ולא נעים, בשר קשה, או
שהיא דורשת בישול ממושך למטרת פירוק הרעלים הנמצאים בה, שנהרסים בטמפרטורות גבוהות,
וכדומה.
למשל, מינים רבים של גושיות הינם רעילים ללא בישול מקדים, אבל אחרי הבישול הם טובים למאכל וטעימים. |
זה
נשאר להחלטתכם, האים לטעום מהפטריה או לא, וזה גם תלוי בזיהויה הנכון והמדוייק.
לפעמים הדעה שלכם לגבי האיכות והטעם של פטרייה
כזו או אחרת - תהיה שונה מהדעות של
אנשים אחרים בנוגע לאותה הפטרייה.
|
: רשימת המינים