К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Peziza badia | Пецица коричнево-каштановая | פזיזה חומה |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Сайту нужны фотографии этого гриба - תמונות הפטריה הזאת חסרות באתר
Плодовые тела 1,5-6 см в диам, сначала шаровидные, затем
раскрывающиеся, глубоко-чашевидные,
позже распростертые или выпуклые, с волнистым краем, к основанию
слегка вытянутые, снаружи каштаново-коричневые, каштаново-бурые
с зернистым налетом и красноватым оттенком по краям, внутри
матовые, оливково-бурые или оливково-коричневые, иногда с
оранжевым оттенком. Споры
эллипсоидные, бородавчатые, бесцветные, 11-20*7-11 мкм |
גוף הרביה בתחילה כדורי, אחר-כך נפתח דמוי כוסית עמוקה, עם הזמן נעשה קמור או שטוח, מאורך מעט בבסיסו, קוטרו 1,5-6 ס"מ, שוליו גליים בהבשלה, צדו החיצוני מכוסה כיסוי גרגירי, צבעו חום-כהה או חום-ערמוני, בגוון אדמדם בולט בשוליים. ההינומית (השכבה הפנימית) צבעה חום כהה או חום-זיתי, לעתים בגוון כתום. שכבת הבשר דקה, שבירה, צבעה חום-ערמוני בגוון אדמדם, ללא טעם מיוחד, ריחו פטרייתי. הנאדית דמויית צינור, בעלת 8 נבגים אבקת הנבגים לבנה. הנבג אליפסואידי, מקושט, חסר-צבע, גודלו 7-11*11-20 מיקרון
|
В описании использован материал
из книги проф. Н. Биньямини "Высшие грибы в Израиле" а также из
книги проф. С. П. Вассера «Путеводитель по съедобным и ядовитым
грибам Израиля» |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופסור ניסן בנימיני "פטריות עילאיות בישראל" וגם מתוך הספר של פרופסור וואסר «Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля» |