К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Morchella esculenta |
Сморчок обыкновенный/съедобный |
גמצוץ נאכל |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Шляпка
4-8 см в диам, яйцевидная или шаровидная, по краю приросшая к
ножке, неровная, неправильно-сетчатая, с округлыми ячейками
(отдаленно напоминает пчелиные соты с неровными ячейками),
желтовато-буроватая или серо-бурая. Сумки 8-споровые, цилиндрические.
Споровый порошок желтоватый. Споры 18-20х10-12 мкм,
эллипсоидные, гладкие, светло-желтые.
Похож на Сморчок конический. Отличается формой шляпки и ячеек. |
הכובע 4-8 ס"מ בקוטרו, דמוי ביצה או כדור, בעל שקעים דמוי חלת-דבש או מצולעים מאורכים, המפוזרים בצורה בלתי-סדירה, שוליו מחוברים לרגל, צבעו חום-בהיר-אפרפר, הופך חום-צהבהב. הרגל שבירה, חלולה, צינורים, חלקה או שלאורכה בעלת תלמים קלים, גובהה 4-8 ס"מ ועוביה 1-2 ס"מ , צבעה לבנבן בגיל צעיר וצהבהב-חום בהיר בהבשלה. הבשר לבן, דק, עדין, בעל ריח נעים וללא טעם מיוחד. הנאדית בעלת 8 נבגים. הנבג 10-12*18-20 מיקרון, אליפסואידי, חלק, צהבהב. אבקת הנבגים צהבהבה.
טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 15-20 דקות
דומה מאוד לבת-מינה, גמצוץ חרוטי, אולם שונה בכובע שהוא דמוי ביצה |
В описании использован материал из книги Нисана Биньямини "Высшие грибы в Израиле" а также из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של ניסן בנימיני "פטריות עילאיות בישראל" וגם מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |