К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Morchella elata |
Сморчок высокий |
גמצוץ "גבוה" |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Сайту нужны фотографии этого гриба - תמונות הפטריה הזאת חסרות באתר
Плодовое тело 5-15 см в высоту, шляпка 2-10 см в высоту, 2-6 см
в ширину, узко- или широко-коническая, иногда
вытянуто-эллипсоидная, с тупой макушкой, с продольными или
извилистыми стенками ячеек, часто соединенными в виде лестницы
поперечными ребрами, в результате чего поверхность шляпки
выглядит как пчелиные соты с довольно правильными ячейками, от
сероватой или желтовато-коричневой в молодом возрасте,
медово-коричневой, красноватой, до темно-серой или
черно-коричневой, ребра со временем чернеют и ячейки становятся
светлее. Край шляпки в молодом возрасте заходит за границу
соединения с ножкой, со временем сглаживается, плавно переходит
в ножку. Сумки 8-споровые, цилиндрические.
Споровый порошок желтоватый. Споры 18-25х12-16 мкм,
эллипсоидные, гладкие, светло-желтые или кремовые.
Похож на Сморчок конический и в некоторых источниках считается его синонимом. Отличается формой шляпки и ячеек. |
גוף הרביה 5-15 ס"מ בגובהו, הכובע דמוי חרוט רחב או מאורך, לפעמים ביצתי מאורך וקטוע בראשו, בעל שקעים דמוי חלת-דבש או מצולעים מאורכים, לעתים מחוברים בדמות סולם ע"י צלעות רוחביים, גובהו 2-10 ס"מ, רוחבו 2-6 ס"מ, שוליו בגיל צעיר עוברים מעל קו החיבור של כובע לרגל, עם הזמן החיבור הופך לחלק יותר, צבעו של הכובע אפרפר, חום-בהיר-אפרפר או חום-צהבהב בגיל צעיר, הופך חום-דבש, חום-אדמדם, אפור-כהה או חום-שחור, הצלעים הופכים לכמעט שחורים והשקעים נראים בהירים יותר. הרגל שבירה, חלולה, צינורים, צמרית במקצת בגיל צעיר, עם הזמן נעשית קשקשית, לאורכה בעלת תלמים קלים, גובהה 2-10 ס"מ ועוביה 1,5-3 ס"מ , צבעה לבנבן בגיל צעיר וצהבהב-חום בהיר בהבשלה, לפעמים ורדרד או שחרחר. הבשר לבן, דק, עדין, חלול, בעל ריח אדמתי או פטרייתי וללא טעם מיוחד. הנאדית גלילית, בעלת 8 נבגים. הנבג 16-12*18-25 מיקרון, אליפסואידי, חלק, צהבהב או בצבע קרם. אבקת הנבגים צהבהבה.
טובה למאכל לאחר בישול מקדים במשך 15-20 דקות
דומה מאוד לבת-מינה, גמצוץ חרוטי ובמקורות מסויימים נחשבת לסינונימית לה, אולם שונה בכובע שהוא דמוי ביצה |
В описании использован материал из книги "Fungi of Switzerland, vol. 1. Ascomycetes", by J. Breitenbach, F. Kranzlin. а также с сайта California fungi |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספר "Fungi of Switzerland, vol. 1. Ascomycetes", by J. Breitenbach, F. Kranzlin. וגם מהאתר California fungi |