К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Agaricus porphyrizon | Шампиньон порфировый | פקועה בהטית |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
(c)Roma |
(c) helga |
(c) helga |
(c) michaelr |
(c) michaelr |
(c) michaelr |
Плодовые тела небольших
размеров по сравнению с другими шампиньонами.
Кольцо центральное, перепончатое, белое,
тонкое, довольно узкое
Похожие виды - Шампиньон лесной, который пахнет кислым запахом, а не миндалем и краснеет на изломе, а также Шампиньон пестрый, который не желтеет и не имеет особого запаха.
|
גופי הרביה קטנים יחסית לפקועות אחרות. הכובע קמור בגיל צעיר, נפרש ונעשה שטוח, מכוסה בסיבים-קשקשים צמודים בצבע סגלגל-ארגמני, מרכז הכובע כהה יותר, צבעו חום-ארגמני. קוטרו 4-8(12) ס"מ. השוליים בתחילה מקופלים פנימה, אחר-כך הופכים לגליים ומכוסים בקשקשים. הדפים חופשיים, מעוגלים, די עבים, צבעם אפור-ורדרד, הופך לחום עד שחור-ארגמני בהבשלה. הרגל גלילית, מרכזית, לעתים כפופה ומתרחבת בבסיסה, לבנבנה אך מצהיבה מהאמצע כלפי מטה, יחסית קצרה, גובהה 4-6 ס"מ, עוביה 0,7-1,5 ס"מ. הטבעת מרכזית, לבנה, די צרה, קרומית, דקה. בשר הפטריה לבן, בחתך מצהיב לאט במיוחד בבסיס הרגל, ריחו נעים ומזכיר ריח שקדים. אבקת הנבגים בצבע חום-שוקולד. הנבגים בצבע חום, אליפסואידיים-רחבים, גודלם 5-6*3-4 מיקרון פטריה די שכיחה, נמצאה בקבוצות קטנות בחורשות מעורבות של אורנים ואלונים ובחורשות אלונים בצפון הארץ בחודשי החורף. מינים דומים הם פקועת ארנים, שריחה חמוץ ובשרה מאדים בשבירה, ופקועה פקועה מבאישה (מצוייצת), שבשרה אינו מצהיב וריחה חלש יחסית. נאכלת |
В описании использован материал с сайтов dic.academic.ru а также funghiitaliani.it | בתאור השתמשנו במידע מהאתרים dic.academic.ru ו-funghiitaliani.it |