К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Agaricus impudicus/variegans | Шампиньон пестрый | פקועה "מבאישה (מצוייצת)" |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Сайту нужны фотографии этого гриба - תמונות הפטריה הזאת חסרות באתר
Шляпка выпуклая, позже выпукло-распростертая, иногда несколько уплощенная в центре, 5-10 см в диам. Поверхность тускло-коричневая, вскоре распадающаяся на мелкие чешуйки на более светлом, бежево-коричневатом фоне Пластинки свободные, частые, сперва бледно-розовые, затем темнеющие, коричневые, с беловатым краем. Ножка более-менее ровная, цилиндрическая, выполненная или с узким каналом, с несколько клубневидно утолщающимся основанием. 6-12 см высотой и 0,8-2 см толщиной, Беловатая, с возрастом буреющая. Кольцо беловатое или бледно коричневое, верхушечное. Мякоть в шляпке плотная, белая, на срезе слабо розовеет. В ножке мякоть белая, в основании буроватая. Вкус и запах невыраженные. Споровый порошок шоколадно-коричневый Произрастает тесными группами в хвойных и лиственных лесах Съедобен Схож с Шампиньоном лесным, но отличается тем, что его мякоть практически не краснеет на срезе |
*השם העברי של הפטריה הינו זמני בלבד הכובע קמור ההולך ונעשה שטוח, לעתים שקוע במקצת במרכזו, קוטרו 5-10 ס"מ, פניו נראים בצבע חום-בהיר בגלל קשקשים רבים קטנים וצמודים המכסים את הרקע בצבע בז'-חום-בהיר. הדפים חפשיים, צפופים, תחילה בצבע ורוד-חיור, אחר-כך מתכהים, חומים יותר, קצותיהם לבנבנים. הרגל גלילית, ישרה פחות או יותר, אטומה או עם תעלה צרה, מתרחבת מעט בבסיסה או שבסיסה בולבוסי במקצת. גובהה 6-12 ס"מ, עוביה 0,8-2 ס"מ, צבעה לבנבן, עם הזמן הופך חום הטבעת גבוהה, לבנבנה או בצבע חום-חיוור בשר הכובע מוצק, לבן, מקקבל גוון ורדרד בחתך. בשר הרגל לבן, בבסיס הרגל בגוון חום. ללא טעם וריח מיוחד. אבקת הנבגים בצבע חום-שוקולד. גדלה בקבוצות צפופות בחורשות של עצי עלים ועצי מחט. נאכלת דומה לבת מינה פקועת ארנים, אבל שונה בכך שהבשר שלה כמעט ולא מאדים בחתך |
В описании использован материал из книги The Encyclopedia of Fungi of Britain and Europe |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספר The Encyclopedia of Fungi of Britain and Europe |