Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
סוג מרזבית |
|
Шляпка мясистая, почковидная, языковидная,
воронковидная, чашевидная, боковая или центральная. Пластинки
нисходящие, частые, беловатые, желтоватые, охристые. Споры гладкие,
бесцветные. Характерная особенность - наличие желатинозного слоя в
тканях шляпки и пластинок. Ножка имеется или отсутствует. Произрастают на валеже, пнях, мертвой древесине, на почве в лесах, парках и садах. Род включает 25 видов, в Израиле произрастает 2 вида. Предположительно, оба съедобны, но низкого качества |
הכובע בשרהי, דמוי כוסית, צדף או משפך
הפתוח מצד אחד כמרזב. לעתים רך וז'לטיני. הרגל צדית, מרכזית או
חסרה. הדפים גולשים לרגל, צפופים, לבנבנים או צהבהבים. הפטריות גדלות על-פי-רוב על גזעים או שרשים מכוסים אדמה, ביערות, שדות ופארקים. הסוג כולל כ-25 מינים. בישראל גדלים 2 מינים. שניהם ניתנים לאכילה אבל בעלי איכות נמוכה. |
Список видов гогенбуелий - רשימת המינים של מרזביות
Гогенбуелия наземная |
מרזבית חיגרת |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
(c) helga |
(c) helga |
(c) helga |
(c) helga |
(c) bialik |
(c) bialik |
(c) helga |
(c) helga |
(c) helga |
(c) helga |
|
|
|||
(c) kzit |
(c) Lee Lerman |
(c) Lee Lerman |
Фотографии спор Гогенбуелии наземной - תמונות הנבגים של מרזבית חיגרת
Шляпка 4-12 см в диам., до 8 см высотой,
боковая, более или менее воронковидная, желобчато
завернутая, с опущенным, к зрелости волокнистым краем,
гладкая, тонко-волокнистая, светло- или темно-коричневая.
Споры 5-7х4-5 мкм, яйцевидные,
гладкие, бесцветные. |
הכובע קמור ואחר-כך נעשה דמוי משפך, פתוח מצד אחד כמרזב הנמשך עד הרגל, שוליו מקופלים תחילה ההולכים ונפרשים, קוטרו 4-12 ס"מ, גובהו עד 8 ס"מ, פניו חלקים או קטיפתיים במקצת, צבעו חום בהיר או חום-כהה. הדפים צפופים, גולשים מאוד, צבעם לבן או צהבהב. הרגל צדדית במקצת, כלילית, מוצקה, זיפנית במקצת, סיבית-קשה, גובהה 1-3,5 ס"מ, עוביה 0,5-1,5 ס"מ, צבעה לבנבן. הבשר מתחת לשכבה הז'לטינית לבן, קשה, ריחו קמחי חלש וגם הטעם קמחי. אבקת הנבגים בצבע לבן הנבגים ביצתיים, חלקים, חסרי צבע, גודלם 4-5 על 5-7 מיקרון גדלה על הקרקע בחורשות אורנים, בדצמבר-מרס נאכלת, אבל בשרה קשה יחסית, דורשת בישול או טיגון ממושך יותר. |
В описании использован материал из книги Нисана Биньямини "Шляпочные грибы в Израиле" а также из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של ניסן בנימיני "פטריות הכובע בישראל" וגם מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" |
Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית