К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Rhodophyllus clypeatus/Entoloma clypeatum | Розовопластинник шитовидный/Энтолома щитовидная/садовая | אדומית מגן |
Фотография в интернете - תמונות באינטרנט
Фотография в интернете - תמונות באינטרנט
Фотография в интернете - תמונות באינטרנט
Фотография в интернете - תמונות באינטרנט
Фотография в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии спор Энтоломы щитовидной - תמונות הנבגים של אדומית מגן
Шляпка 3-12 см в диам., толстомясистая, вначале
колокольчатая, позже полукругло-распростертая, часто с
центральным низким бугорком, гигрофанная, во влажных
условиях от светло- до темно-коричневой, с розоватым
оттенком, в сухих - светлее, серовато- или
желтовато-коричневатая, светло-бежеватая,
радиально-фиброзная, в центре мучнистая, позже гладкая, с
шелковистым блеском. Края сперва подвернуты, со временем
становятся прямыми или волнистыми.
Мякоть белая, на изломе цвета не меняет, сладкая на вкус, с
запахом муки. Споры 8-11х7,5-9,7 мкм, угловато-округлые, гладкие, розоватые.
|
הכובע בשרני, בתחילה פעמוני ונעשה קמור, קמור-שטוח עד שטוח, לעתים עם פיטם קטן במרכזו, קוטרו 3-12 ס"מ, פניו סיביים בתחילה וקמחיים במרכז, אחר-כך נעשים חלקים עם ברק משיי , משתנים בתנאי לחות: צבעו בתנאים לחים חום כהה או בהיר בגוון ורדרד, בתנאים יבשים בהיר יותר, בז'-חיוור, חום-אפרפר-בהיר או חום-צהבהב-בהיר. שוליו מקופלים בתחילה, אחר-כך מתישרים ונעשים גליים הרגל גלילית או פחוסה במקצת, מעובה מעט בבסיסה, לעתים מסובבת, מרכזית פחות או יותר, ישרה או כפופה, אטומה, שבירה, סיבית לאורכה, קמחית בחלקה העליון, גובהה 4-10 ס"מ, עוביה 1-3 ס"מ, צבעה בתחילה לבנבן, ולאחר מכן חום-אפרפר בהיר, עם כתמים עכורים הדפים נוגעים עד חופשיים בהתייבשות, לעתים בעלי מפרץ, רחבים, די דלילים, עם דפי ביניים, בתחילה לבנבנים, אחר-כך חומים-אפרפרים, ורודים-עכורים, חומים-בהירים בגוון של בשר, קצותיהם משוננים. הבשר לבן ולא משתנה בחתך, טעמו מתקתק, ריחו קמחי. אבקת הנבגים ורודה עד ורודה-חומה הנבגים כדוריים-מצולעים, חלקים, ורדרדים, גודלם 8-11*7.5-9.7 מיקרון.
הפטריה נדירה, גדלה על הקרקע בחורשות אלונים ואורנים, בשדות,בפארקים, ובין עשבים, בינואר-פברואר.
נאכלת אך מצריכה בישול מקדים במשך 10-15 דקות |
В описании использован материал из книги профессора С.П. Вассера "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" а также из книги проф. Н. Биньямини "Шляпочные грибы в Израиле" и с сайта latvijasdaba.lv |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" וגם מתוך ספרו של פרופ. ניסן בנימיני "פטריות הכובע בישראל" ומהאתר latvijasdaba.lv |