К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Boletopsis subsquamosus/leucomelaena | Болетопсис малочешуйчатый/бело-черный |
הדורית קשקשית |
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Шляпка 5-14(15) см в диаметре, толстомясистая,
полукруглая, позже выпукло-распростертая, с неравномерно
поднятыми и опущенными участками. Поверхность сухая, гладкая
или с прижатыми волокнами,
трещиноватая, особенно к краю - светло-серая, позже оливково-
или серовато-коричневая, желто-коричневая, иногда с лиловатым
оттенком. В плодовых телах, скрытых под слоем подстилки,
бледная, белая. Край тонкий,
морщинистый, волнистый, подвернутый, затем отгибающийся. Споровый порошок светло-коричневый. Споры
шаровидные, ребристые, шиповатые, 5-6 мкм. |
הכובע בשרני, בתחילה כיפתי, לאחר מכן נפרש והופך לקמור-שטוח עם אזורים שמתרוממים או יורדים בצורה לא סימטרית. קוטרו 5-14(15) ס"מ, פניו יבשים, חלקים או מכוסים בסיבים פחוסים, לפעמים נסדקים. צבעו אפור-בהיר, אחר-כך חום-זיתי, חום-אפור או חום-צהוב, לפעמים בעל גוונים ארגמניים. צבע הכובעים של גופי הרבייה המכוסים בשכבת המחטים והעלים הוא לבנבן-חיוור. שוליו קדים, גליים, מקומטים, מקופלים פנימה. הנקבים מצולעים, קטנים, 3-4 יחידות על מ"מ אחד, צבעם לבנבן, כהה יותר בשפשוף. שכבת הצינורות גולשת במקצת לרגל, עוביה 1-3 מ"מ. הרגל גלילית, מוצקה, יבשה, מרכזית או נמצאת מחוץ למרכז הכובע, לעתים הולכת צרה לעבר הבסיס, גובהה 5-8 ס"מ, עוביה 1-3(4) ס"מ, פניה חלקים, מכוסים בקשקשים קטנים או בכיסוי פתיתי קל, צבעה כצבע הכובע או חיוור יותר, אפרפר, עם הזמן הופך לשחור-אפרפר. בשר הפטריה מוצק, צבעו לבן או אפרפר, בשר הכובע בחתך משתנה לאט לסגלגל-אדמדם ואחר-כך לאדמדם-אפרפר. בשר הרגל צבעו אפרפר או אפרפר-ירקרק, המשחיר עם הזמן. הבשר ללא ריח מיוחד, לגופי הרביה הצעירים טעם פטרייתי, בהבשלה הופך למר. אבקת הנבגים חומה-בהירה. הנבגים כדוריים, מצולעים, קוצניים, גודלם 5-6 מיקרון.
הפטריה גדלה בודדת או בקבוצות מפוזרות, בחורשות מעורבות של אורנים ואלונים, בצפון הארץ, באזור ירושלים ובית שמש, בספטמבר-פברואר. נאכלת אך לא מומלצת לליקוט ובעלת איכות ירודה. בהבשלה טעם הבשר הופך למר ולא טעים. גופי רביה צעירים נאכלים לאחר הבאה לרתיחה ובישול במשך 10-15 דקות (יש לשפוך את המים, בהם בושלו הפטריות). |
В описании использован материал из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" а также с сайта California Fungi |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля וגם מהאתר California Fungi |