К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Agaricus subperonatus | Шампиньон полуобутый |
פקועה ממוגפת |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
(с) Irit K. | (c) Irit K. |
Шляпка 5-15 см в диам., мясистая, выпуклая, затем
выпукло-распростертая или слегка вдавленная в центре, коричневая или
светло-коричневая с желтоватым оттенком, густо покрытая бурыми
или рыжевато-коричневыми чешуйками, по краям шляпки
остатки покрывала, несколько клейкая во влажную погоду.
Примечание: Похож на Шампиньон паровой/капелли, отличающийся грязно-коричневой окраской шляпки и явно краснеющей на разрезе мякотью. |
הכובע בשרני, קמור, אחר-כך קמור-שטוח או שקוע במקצת במרכזו, קוטרו 5-15 ס"מ, צבעו חום או חום-בהיר בגוון צהבהב, ומכוסה בצפיפות קשקשים חומים-חלודיים, פני הכובע הופכים לדביקים מעט בתנאי לחות, השוליים לעתים עם שרידי הצעיף. הדפים די צרים, צפופים, חפשיים, בתחילה חיוורים, ורדרדים, אחר-כך ורודים כצבע בשר, חומים, חומים-כהים, כמעט שחורים. הרגל מרכזית, עבה, לבנבנה או ורדרדה-אפרפרה, בלחיצה מקבלת גוון חום-חלודי, גובהה 4-10 ס"מ, עוביה 1,5-3 ס"מ, אטומה, גלילית או מתרחבת מעט כלפי בסיסה, מעל הטבעת חלקה או סיבית במקצת, מתחת לטבעת עם כמה פסי קשקשים דמויי חגורות - שרידי הנרתיק, לפעמים עם נרתיק לבנבן-חום, דמוי שק. הטבעת כפולה, עבה, לבנבנה-חומה, החלק התחתון שלה מחובר לרגל. הבשר מוצק, לבנבן, אחר-כך חום-חיוור או חום-חלודי, בשר הכובע ובשר הרגל מתחת לכובע מאדים במקצת, ללא ריח מסויים או עם ריח של פירות בגיל צעיר ואחר-כך הריח הופך ללא נעים במקצת שמזכיר את הריח של עולש. אבקת הנבגים חומה, הנבגים אליפסואידיים, חלקים, גודלם 4-6*6-8 מיקרון
הפטריה נדירה, גדלה בקבוצות במדשאות, באדמות דשנות, בשולי דרכים בעונת החורף.
נאכלת
הערה: דומה לפקועת קאפלי, אשר שונה ממנה בצבע חום-עכור של הכובע ובשר שמאדים יותר בחתך. |
В описании использован материал из интернет-книги Flora Agaricina Neerlandica а также с сайта Атлас грибов |
בתאור השתמשנו במידע מהאתר Flora Agaricina Neerlandica וגם מהאתר Атлас грибов |