К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Agaricus bisporus | Шампиньон двуспоровый |
פקועה דו-נבגית |
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете- תמונות באינטרנט
(c)helga | (c)helga | (c)helga |
(c)helga |
(c)helga |
(c)helga |
Фотографии спор Шампиньона двуспорового - תמונות הנבגים של פקועה דו-נבגית
Шляпка 5-10(12) см в диам., толстомясистая, полукруглая, позже
выпуклая, полушаровидная, с завернутым краем, слегка вдавленная,
с остатками покрывала по краю, светлая, коричневатая, с бурыми
пятнами, радиально-волокнистая или мелкочешуйчатая. (Чешуйки
коричневатые, расположенные на бледном фоне). При прикосновении
окрашивается в красноватый цвет.
Различают три цветовые формы: кроме коричневой существуют искусственно выведенные белая и кремовая, с гладкими, блестящими шляпками |
הכובע בשרני, עבה, בתחילה כיפתי ונעשה קמור עד שטוח, לעתים שקוע במקצת במרכזו, קוטרו 5-10(12) ס"מ, צבעו חום-אפרפר-בהיר, מכוסה קשקשים סיביים או כתמים חומים על רקע בהיר יותר, מאדים במקצת בלחיצה. שוליו מקופלים פנימה. הדפים צפופים, חפשיים, וצבעם ורדרד-אפרפר בגיל צעיר, אחר-כך כצבע בשר , חום-ורוד, ההופך לבסוף חום-שחרחר בגוון סגלגל. הרגל עבה, גלילית, מרכזית, חלקה, גובהה 3-8 ס"מ, עוביה 1-3 ס"מ, בסיסה לעתים מעובה במקצת ולעתים צר. צבעה לבנבן, בלחיצה או שפשוף מופיעים על פניה כתמים חומים, לעתים היא אדמדמה או ורדרדה במקצת בחלקה העליון, עם כיסוי פתיתי מתחת לטבעת. הטבעת עבה, צרה, לבנה, גבוהה או מרכזית, מכוסה בכיסוי פתיתי לבן. הבשר לבנבן, מאדים או מווריד מעט בחתך, ריחו פטרייתי נעים. אבקת הנבגים בצבע חום-כהה. הנבגים אליפסואידיים, חלקים, חומים, גודלם כ-5-6*6-8 מיקרון אינה שכיחה, גדלה בקבוצות, בגינות מזובלות ועדורות, על ערמות זבל, ובקרקעות דשנות. טובה מאוד למאכל. מלבד הזן החום, קיימים שני זנים נוספים של הפקועה הדו-נבגית - זן בצבע לבן וזן בצבע קרם. מגדלים אותם במשך כל עונות השנה למכירה, הכובע והרגל שלהם חלקים, מרכז הכובע לעתים חום-בהיר.
|
В описании использован материал из книги проф. С.П. Вассера " "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" а также с сайта California Fungi |
בתאור השתמשנו במידע מתוך ספרו של פרופ. ואסר "Путеводитель по съедобным и ядовитым грибам Израиля" וגם מהאתר California Fungi |