К списку видов - לרשימת המינים Форум-פורום Домашняя страница-דף הבית
Russula rhodopoda (!) | Сыроежка (розовоножковая) (!) | חריפית ורודת-רגל (!) |
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
Фотографии в интернете - תמונות באינטרנט
В молодом возрасте шляпка гриба полукруглая, выпуклая,
позже распростертая или слегка вдавленная в центре, яркого
винно-красного, вишневого цвета, 3-10 см в диам, во влажную
погоду клейкая и блестящая. Кожица довольно легко отделяется
от шляпки. Края сперва подвернутые, гладкие, затем
распрямляются и становятся волнистыми или приподнятыми,
слегка полосато-рубчатыми в сухих условиях
Пластинки частые, узкие,
в молодом возрасте беловатые, затем желтоватые или
кремоватые
Примечание: судя по отзывам форумчан, в сосновых лесах Израиля произрастает вид сыроежки, внешне очень похожий на Сыроежку розовоножковую, но при этом не горький после отваривания. Эта информация требует дальнейшей проверки. |
הכובע של הפטריה כיפתי או חצי-כדורי בצעירותה, ההולך ונעשה קמור ואחר-כך שטוח או שקוע במקצת במרכזו, צבעו ייני עז, קוטרו 3-10 ס"מ, בתנאים לחים פניו דביקים ומבריקים. שכבת הקוטיקולה נפרדת בנקל מן הכובע. שוליו מקופלים תחילה ואחר-כך מתישרים, הופכים גליים או מורמים כלפי מעלה, מפוספסים-מחורצים במקצת בתנאי יובש בשר הפטריה לבן, טעמו חריף וריחו כריח חלש של פירות. הרגל מרכזית, ישרה או עקומה במקצת, אטומה, גלילית או מתרחבת מעט בבסיסה, גובהה 5-7 ס"מ, עוביה 1-2,5 ס"מ, צבעה אדום-ורוד או ורוד ובבסיסה בהיר, לבן הדפים צפופים, צרים, בגיל צעיר לבנבנים ואחר-כך הופכים צהבהבים במקצת או בצבע קרם. אבקת הנבגים בצבע קרם או צהבהב, הנבגים אליפסואידיים-רחבים, בעלי בליטות, גודלם 7,5-9,5*6,7-7 מיקרון.
גדלה על הקרקע בחורשות אורנים, בעונת החורף.
לא טובה למאכל, חריפה
הערה: לפי דיווחים של משתמשי הפורום, בחורשות ארנים גדלה חריפית, הדומה מאוד לחריפית ורודת-רגל, אך מאבדת את החריפות שלה לאחר הבישול. המידע הזה דורש בדיקה מעמיקה. |
В описании использован материал с сайта Roger's mushrooms из книги Дальи Левинсон "Справочник-карта по съедобным и ядовитым грибам в Израиле" | בתאור השתמשנו במידע מהאתר Roger's mushrooms וגם מתוך ספרה של דליה לוינסון "מדריך כרטא לפטריות מאכל ורעל בישראל" |